Beneixama

Beneixama

Ens acostem al món de la cultura en una nova entrega de "Fent poble" de la mà de la beneixamuda María José Payà Valdés, professora de formació professional agrària. Després d'escriure una primera obra dirigit al públic infantil, "El tresor de Benasait", Payà ha sigut la guanyadora del XXVIè Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre que organitza l'editorial Bromera i l'Ajuntament d'Alzira amb la seua segona obra de literatura infantil, "Mariola i la botiga de la font". L'autora ens parla de com de sobtat va ser conéixer que havia sigut guardonada, així com de la supervivència del xicotet comerç als àmbits rurals com els nostres pobles, o la seua vinculació amb el sector primari, fil conductor d'esta nova història.

Recentment s'han obert les votacions del IX Premi Talent Jove CV impulsat per CaixaBank i Levante-EMV, entre altres hi participa l'arquitecte beneixamut Sergio Ortín Molina, qui ha finalitza els seus estudis en Fonaments de l'Arquitectura per l'Escola Tècnica Superior de València, on va obtindre el Màster en Arquitectura amb un Projecte Final de Carrera que ha sigut Nominat als Young Talent Architecture Award, part important del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe per a joves arquitectes europeus, com figura en la seua informació per poder votar el jove.

Enguany, la professora de Beneixama, Maria Josepa Payà Valdés, ha guanyat el XXVIè Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que convoca l’editorial Bromera, amb l’obra “Mariola i la botiga de la font”.

El passat mes de setembre ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 83 veïns i veïnes de Beneixama- amb una baixada de 16 punts, un total de 16 persones -huit homes i huit dones- han causat baixa en les llistes de l'atur a la localitat.

Divendres, 22 Octubre 2021 17:11

Beneixama obri els seus museus tot l'any

L'Ajuntament de Beneixama ha obert els museus en forma de visita virtual en 360º perquè es puguen veure en el seu web des de qualsevol part del món.

El passat mes de juliol ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 100 veïns i veïnes de Beneixama- amb una pujada de 19 punts, un total de 16 persones -deu homes i sis dones- han causat alta en les llistes de l'atur a la localitat.

Ens acostem a Beneixama a través del nostre espai "Fent poble" de la mà de José Rabasco i Amelinda Casado, qui ens parlen de quins van ser els motius de triar la localitat per viure i de com van començar a treballar en el seu propi negoci: una explotació ramadera amb centenars de cabres que produeixen la llet que després es ven per a fer formatge fresc, rulo de formatge de cabra i altres. Ens acosten als aspectes positius i negatius del treball al camp i de la necessitat d'incorporació de gent jove al sector primari.

Des de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Beneixama s'ha informat de la participació el passat 4 de juliol d'Andrés García Pérez en el Campionat d'Espanya Sub-20 d'atletisme que es va celebrar a la localitat aragonesa de Montsó, a Osca.

Amb expectació de públic local i d'altres municipis, així com de mitjans de comunicació, l'auditori municipal de Beneixama va retre homenatge a la comandant nascuda en la localitat Encarna Hernàndez Luna -ja que al seu poble era coneguda per Encarna-. L'acte va suposar rescatar de l'oblit i donar just homenatge i reconeixement al paper de les dones que van combatre en l'Exèrcit Popular de la República, ja fora en primera línia de foc o en la rereguarda.

El passat mes de juny ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 84 veïns i veïnes de Beneixama- amb una pujada de 5 punts, un total de 6 persones -totes elles dones- han causat alta en les llistes de l'atur a la localitat, mentre que dos homes han deixat la desocupació, per tant el balanç és de quatre persones que s'han inscrit a les llistes de búsqueda de treball a Beneixama durant el mes passat.

Pàgina 1 de 6

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.