Dimarts, 03 Maig 2022 19:07

La desocupació puja en més d'un punt i mig a Banyeres durant el mes de març

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)
La desocupació puja en més d'un punt i mig a Banyeres durant el mes de març Pixabay

El passat mes de març ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 359 veïns i veïnes de Banyeres de Mariola- amb una pujada de 6 persones en la situació de desocupació al poble, un 1'70 %.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 263 treballadores respecte a 96 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble amb 217 persones -166 dones i 51 homes-.          

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 124 persones en desocupació -88 dones i 36 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen poc més d'una desena de persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 196 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 124 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

128

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat social ha ha registrat una diferència de 32 persones més, fruït del balanç de 33 altes en el Règim General i una baixa en el Règim Especial de treballadores de la llar, un repunt d'un 0'22%.

129

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

Vist 47 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.