El banyerut Arístides Rico Albero Premi EUTERPE de la FSMCV a la dedicació a la seua Societat Musical

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) otorga el Premi Euterpe 2021 a la dedicació a la seua Societat Musical a ARÍSTIDES RICO ALBERO.

Nascut el 9 d'abril de 1934, Arístides ha sigut "platillero" de la nostra entitat des de la seua fundació en 1974, i anteriorment músic de l'extinta Banda Municipal des de 1963 fins a la seua dissolució en 1971.

Per diversos motius no va poder ser músic des de xiquet: ho fa als 29 anys, per la seua amistat amb alguns músics, quan ja és pare de família, amb tot el que això suposa de compaginar treball, família i aficció. Ingressa en la Banda Municipal de Banyeres, dirigida aleshores per Godofredo Garrigues Perucho, quan acaba el primer volum del mètode Eslava i no ha deixat de ser músic des de que va poder cultivar la seua passió per l'art musical. De fet, continua en actiu als seus 87 anys. Per tant, la seua veterania de 58 anys (dins dels quals comptem els dos en què, essent músic, no podia exercir per no haver banda) no ve del fet d'haver començat prompte, sinó de la seua longevitat musical sustentada en un envejable estat de salut.

170

 

Sense dubte, contribueixen a aquest estat de salut la seua bonhomia, el seu carácter franc i positiu i un bon humor que sempre ha contagiat a totes les generacions de músics que han anat incorporant-se a la banda: a tots, majors i joves, s'ha acostat i el seu tracte, les seues bromes i les seues anècdotes han afegit eixa sana diversió que fa que l'experiència de tocar en la banda siga, no solament enriquidora des de la vessant artística, sinó també gratificant des de la seua faceta més humana. En 1997 Óscar Sempere Francés, prolífic compositor banyerí i aleshores un jove músic de la banda, li dedica la seua segona composició, el pasdoble "El tio Ari".

En un poble que fa festa de Moros i Cristians com Banyeres és habitual compaginar la dedicació a la banda i a una 'filà', en el cas d'Arístides la seua estimada 'filà' de Pirates de la qual n’és un dels fundadors i, a hores d'ara el membre en actiu més major. En les últimes festes celebrades Arístides fa fer el recorregut de l'entrada (a Banyeres costera amunt) dos vegades: una amb l'uniforme de músic i una altra vestit de Pirata.

Arístides ha sabut transmetre la seua passió en la seua família, deixant la seua llavor en dos generacions: un fill i tres nets són músics, alguns d'ells professionals.
 
171 

 

Cal destacar que, malgrat no haver pogut tindre una formació musical precoç i en profunditat per les seues circumstàncies vitals, sempre ha complit el seu paper impecablement i amb seriositat. Hem d'afegir, a més, que tots els directors amb els quals ha treballat i tots els músics (percussionistes especialment) que l'han pogut escoltar poden afirmar que el so dels plats quan toca Arístides és especial, nítid i inconfusible.

A tots aquells i aquelles que pensen que són massa majors per a ser músics i gaudir d'una aficció tant extraordinària els diem "NO": teniu el millor exemple en la persona d'ARÍSTIDES RICO ALBERO.

L'article té 137 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).