La desocupació puja en cinc persones més a Banyeres durant el mes d'abril

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Imatge: Pixabay

El passat mes d'abril ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 364 veïns i veïnes de Banyeres de Mariola- amb una pujada de 5 persones en la situació de desocupació al poble, un 1'39 %. Sis dones s'han registrat en els servicis de búsqueda d'ocupació, mentre que un home hauria eixit, deixant el balanç en cinc persones més en situació de desocupació al poble.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 269 treballadores respecte a 95 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble amb 222 persones -170 dones i 52 homes-.          

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 129 persones en desocupació -93 dones i 36 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen poc més d'una desena de persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 203 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 125 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

136

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat social ha ha registrat una diferència de 25 persones més, fruït del balanç de 29 altes en el Règim General i quatre baixe -una baixa en el Règim Especial de treballadors autònoms- i dos més en el règim de la llar, un repunt d'un 0'69%.

137 

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.


L'article té 22 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).