Banyeres recicla més de set tones d'envasos de vidre durant les passades Festes de Sant Jordi

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Fotografia: Ajuntament de Banyeres de Mariola

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidre, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Banyeres de Mariola, aconsegueix recuperar 7.500 kg d'envasos de vidre durant les passades festes de Moros i Cristians.

A la localitat, de mitjana cada fester i festera ha reciclat 3'21 Kg d'envasos de vidre en cada un dels contenidors assignats per a la campanya, val a dir que Banyeres s'enqudrava en la categoria de municipis d'entre 1.000 i 2.500 festers i festeres, anomenada Dardukas. A esta acció s'ha acompanyat que un equip d'educadors i educadores han desenvolupat accions de sensibilització medioambiental.

Els Moros Vells guanyadors del dispensador de begudes fabricat en vidre

La filà de Moros Vells ha sigut la guanyadora del sorteig del dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya. Amb aquest gest, Ecovidre premia l'esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Més de 140 tones de residus d'envasos de vidre

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Banyeres de Mariola han reciclat un total de 142.994 quilograms de residus d'envasos de vidre. Això suposa una mitjana de 20,10 quilograms de residus d'envasos de vidre reciclats per cada veí.

L'article té 36 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).