La desocupació puja en set persones a Banyeres durant el mes d'agost

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Font: Pixabay

El passat mes d'agost ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 365 veïns i veïnes de Banyeres de Mariola- amb una pujada del 1'96%. Un total de 7 persones més ha perdut el seu treball al municipi durant el passat mes.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 264 treballadores respecte a 101 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble amb 204 persones -156 dones i 48 homes-.          

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 147 persones en desocupació -102 dones i 45 homes-, mentre que els menors de 25 anys compten amb un poc més d'una dotzena de persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 205 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 125 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

200 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social s'ha registrat una forta baixada en l'aficiliació, amb una baixada de 2'10 punts, un total de 77 persones (74 en el Règim General, dues en l'agrari i una persona autònoma) han causat baixa en el sistema de la Seguretat Social.

201

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 35 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).