Dilluns, 05 Abril 2021 20:00

#testimonisdelafesta: Ismael Sanjuán Santonja (Capità) i Inma Jordá Ferre (Estudiants)

Escrit per
Valorar aquest article
(4 Vots)
#testimonisdelafesta: Ismael Sanjuán Santonja (Capità) i Inma Jordá Ferre (Estudiants) Filà d'Estudiants

Amb motiu de la cancel·lació de les Festes de Sant Jordi a Banyeres de Mariola per segon any consecutiu a causa de l'actual situació sanitària, des de La Vall Digital hem volgut recollir testimonis personals de les deu comparses del municipi per tal que compartisquen amb nosaltres la seua visió del que suposa des del punt de vista fester, social, emocional, econòmic o religiós, este fet. Hui continuem amb la Filà d'Estudiants.

Ismael Sanjuán Santonja (Capità): "Però sí destacaria el nostre acte als difunts, la "Missa del cementeri", un homenatge amb arcabusseria. Sense ells no existiria la festa"

"Lo primer és lo primer”: la salut de les personesUser

Malgrat l'any tan complicat que hem passat tots, el sentiment fester no deixa de córrer per les nostres venes. Tots i totes tenim ganes de tornar al maset, la nostra casa en festes, i recuperar els dies que tant ens uneixen. Cada acte és important, però el dia de "la Entrà" m'agrada molt per tot el moviment de gent, les bandes de música i els visitants. Però sí destacaria el nostre acte als difunts, la "Missa del cementeri", un homenatge amb arcabusseria. Sense ells no existiria la festa.

Evidentment, el que més desitgem és poder celebrar les festes tal com les hem viscut sempre, però aquest any encara no tenim la seguretat de celebrar-les amb total normalitat. No obstant això, no poder celebrar les festes no ens crea cap sentiment negatiu. Tot el contrari, quan puguem tornar a celebrar les nostres Festes en Honor a Sant Jordi, tindrem més ganes que mai, més força que mai, més alegria que mai, perquè tot haurà passat.

 

Inma Jordá Ferre: "Tots devem vestir els nostre balcons com si anara a celebrar-se la festa. Sempre amb un somriure i pensant en aquells que no han pogut arribar, i que des del cel ens animaran a seguir endavant"

Sentiments encontrats

És molt difícil, arribat a este mes de març, sense sentir ninguna nota de música pels nostres carrers.046

És molt dur, haver de tornar a dir: “enguany tampoc podrem posar-nos el trage de fester, i desfilar pels nostres carrers honorant al Nostre Patró Sant Jordi.”

Tots tenim els sentiments encontrats. És un mes d’Abril on les distàncies es percebeixen com una ocasió ideal per establir contactes, tornar al teu poble si vius en altres ciutats, o tal volta en altres països. És fer front a les emocions, records i sentiments que es mesclen.

Aquest any, tornem a quedar-nos sense festes. Dins de nosaltres va creant-se una ansietat que no sabem molt bé com explicar, però ens va inundant cada dia que passa i s’aproximen aquestes dates. Al mateix temps, mirem enrere i veiem tot el que estem vivint per culpa d’aquesta pandèmia.

Jo crec, que açò ens està ajudant a valorar més si cap les coses, les relacions que tant en falta trobem, els soparets, les xarraetes, etc.

Ens costa molt haver de renunciar a elles, però tornarem amb més força, més il·lusió que mai, i sabrem valorar el que teníem abans.

Aquest any ha de ser així, per a que al pròxim ho puguem viure amb tota l’alegria que portem guardant al nostre cor durant tant de temps. 

No tinc cap dubte de que cada fester de Banyeres sabrà honorar al Nostre Patró Sant Jordi, des de sa casa, o des del treball… Tots devem vestir els nostre balcons com si anara a celebrar-se la festa. Sempre amb un somriure i pensant en aquells que no han pogut arribar, per diferents causes, i que des del cel ens animaran a seguir endavant.

VÍTOL AL NOSTRE PATRÓ SANT JORDI!

Pròxima publicació, demà dimarts: Filà de Maseros.

Vist 460 vegades

1 comentari

  • Enllaç del comentari Primitivo Rafael Beneyto Mira Dimarts, 13 Abril 2021 14:36 Publicat per Primitivo Rafael Beneyto Mira

    Ismael i familia segur q Sant Jordi el nostre patró,mos guiará per el millor camí per cuant puga ser disfrutar d la Capitania q tenim pendent,serán unes festes especials per tornar a reviure ixes sensacions d besar-se,abraçasarse i tindre eixa sensació d cariño,amistat i sensacions perdudes i com no d eise bon humor q tant mos caractrisa en esta la nostra Comparsa dels Estudiants,Visca Sant Jordi

    Informe

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.