Dimarts, 06 Abril 2021 20:00

#testimonisdelafesta: Elena Vilanova Calatayud i Jorge Hernández Martínez (Maseros)

Escrit per
Valorar aquest article
(8 Vots)
#testimonisdelafesta: Elena Vilanova Calatayud i Jorge Hernández Martínez (Maseros) Filà de Maseros

Amb motiu de la cancel·lació de les Festes de Sant Jordi a Banyeres de Mariola per segon any consecutiu a causa de l'actual situació sanitària, des de La Vall Digital hem volgut recollir testimonis personals de les deu comparses del municipi per tal que compartisquen amb nosaltres la seua visió del que suposa des del punt de vista fester, social, emocional, econòmic o religiós, este fet. En tercer lloc oferim les reflexions d'una festera i un fester vinculats a la Filà de Maseros.

Elena Vilanova Calatayud: "Saps que és el que més m'emocionava: escoltar el silenci dels carrers i veure els roda-balcons de Sant Jordi penjants als balcons de les cases del nostre poble"048

L'any passat, malauradament, es van suspendre les festes de Moros i Cristians en Honor a Sant Jordi, però el meu sentiment era de festa plena. No hi havia música, ni soroll de gent, ni color al carrer, però En Ramón Micó Colomer, mossén de la nostra Parròquia, en cada Eucaristia ens apropava més i més al nostre Patró Sant Jordi. Visqué la festa des d'una altra perspectiva, vaig celebrar Sant Jordi des de la intimitat de ma casa.

Vaig seguir el guió que va remetre l'Ajuntament. No volia perdre ni un acte, en circumstàncies normals així ho faig.

Saps que és el que més m'emocionava: escoltar el silenci dels carrers i veure els roda-balcons de Sant Jordi penjants als balcons de les cases del nostre poble.

També dir-te que, hi ha dates que mai oblidaré per la intensitat de com les vaig viure, una mescla de tristesa i esperança. El Diumenge de Rams, el Diumenge de Glòria, el dia de Sant Jordi o la Missa al Cementeri de 2020. És a dir, sense concert als Moros Vells, sense esmorzar al bancal dels Maseros, sense estar presents a l'església en el moment que En Ramón Micó nomenava a la junta de la Confraria de Sant Jordi que tinc l'honor de presidir, el no poder disparar amb el meu arcabús...

En aquells dies pensava que, enguany podríem tornar a la normalitat. Que equivocada estava!

Enguany torna a no haver-hi festes de Moros i Cristians en Honor a Sant Jordi, però a diferència de l'any passat, si la pandèmia ho permet, ens reunirem al voltant de l'Eucaristia i celebrarem la festivitat del nostre Patró, amb l'esperança de que molt prompte tornarem a omplir la Plaça Major de Moros i Cristians, de Músics i Paisans i cantarem el tan estimat Himne a la Festa.

Vítol al Patró Sant Jordi.

 

Jorge Hernández Martínez: "Quan tornem tornarem amb molta més força i molt més units que mai!"Jorge

Enguany és un any rar per a tots els festers i festeres de Banyeres de Mariola... És el segon any consecutiu que no podem celebrar les nostres estimades festes. Estàvem en març del 2020 quasi llogant els vestits per al boato de la meua amiga Paula, quan ens diuen que no es poden celebrar les festes gràcies al "senyor covid". Un poc sorprés i quasi sense creure-m'ho que pogueren ser les primeres festes de la meua vida que no desfilaria, però per a mi va ser com: "Bueno... Segur que d'ací a abril s'arregla la cosa i podem eixir com cada any...".

Ara estem al març de 2021 i seguim sense poder eixir gràcies al nostre amic... Pense que és totalment acceptable i correcte tornar a cancel·lar les festes per motius de salut enguany... Encara que també pense que l'impacte econòmic per a alguns comerços/restaurants/càterings és enorme i per a les persones del poble també, ja que eren unes dates d'alegria i de germanor juntant-se joves i majors, pares i fills, o gent que simplement en tot l'any no poden ni tan sols assentar-se i prendre's una cervesa junts pel tema del treball, família, etc... Sé que això ha d'acabar, el que no sé és quan, ni com... Del que si que estic segur és que quan tornem, tornarem amb molta més força i molt més units que mai!!! Visca Banyeres de Mariola, visca els Maseros i visca Sant Jordi!!!

Pròxima publicació, demà dimecres, Filà de Contrabandistes.

Vist 724 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.