Dimecres, 14 Abril 2021 20:00

#testimonisdelafesta: Carmen Vañó Tormo (Capitana) i Francis Blanes Sempere (Pirates)

Escrit per
Valorar aquest article
(4 Vots)
#testimonisdelafesta: Carmen Vañó Tormo (Capitana) i Francis Blanes Sempere (Pirates) Filà de Pirates

Amb motiu de la cancel·lació de les Festes de Sant Jordi a Banyeres de Mariola per segon any consecutiu a causa de l'actual situació sanitària, des de La Vall Digital hem volgut recollir testimonis personals de les deu comparses del municipi per tal que compartisquen amb nosaltres la seua visió del que suposa des del punt de vista fester, social, emocional, econòmic o religiós, este fet. Ens acostem al final dels #testimonisdelafesta per donar lloc a la Comparsa de Pirates, amb la seua capitana Carmen Vañó i el fester Francis Blanes.

Carmen Vañó Tormo: "Demane paciència, tot el bo es fa d'esperar i cal pensar que vida sols en tenim que una"

Enguany tal i com està la cosa em sembla bé la suspensió de les festes de Sant Jordi, tot i això pense que hauria de suspendre's tot, personalment no veig bé que alguns actes es facen i altres no, aquesta és la meua opinió sobre el dia de Sant Jordi. Un gran volteig de campanes i uns grans focs d'artifici per a que Sant Jordi ens escolte des d'on estiga i nosaltres des de les nostres cases. Val la pena esperar i fer les festes sense risc, perquè les festes es poden fer altre any, però si et mors o caus malalt s’acaba tot. A més, no hi ha alegria. Falta el més bonic de les festes que són les besades, les abraçades, els balls i sobretot traure al nostre patró Sant Jordi. Espere que ningú es moleste per la meua opinió. Agrair que es compte de la meua participació i espere abraçar-vos a tots i totes molt prompte i poder juntar-nos TOTS com ho teníem previst. I per favor, vos demane paciència, tot el bo es fa d'esperar i cal pensar que vida sol en tenim que una.

060 

Francis Blanes Sempere: "Pot passar un, dos o cinc anys sense que puguem celebrar les nostres festes, però això mai no afonarà els ciments històrics, religiosos, socials i emocionals que les sustenta"

El calendari anual de Banyeres ve marcat per les seues festes patronals. Molt especialment per les de Moros i Cristians en honor al patró Sant Jordi. Estes festes donen sentit al dia a dia dels veïns de Banyeres. La gent esperem, preparem i ens reservem per als dies en que les hem de celebrar, ja siga entraetes, relíquia, festes o el dia que siga. Esta esperança, preparació i reserva són el preludi al moment de gaudir-los intensament i, acte seguit, venen els llargs dies, setmanes i mesos de recordar-les, fins que ens endinsem en la preparació de les següents.

L’any passat, a les portes de les entraetes vam conèixer la sobtada necessitat de suspendre les festes. Tots esperàvem la imminent arribada d’estos dies, estàvem preparats i ens havíem reservat per gaudir-los. Prendre esta mesura va ser molt inesperat, però crec que tots ho vam acceptar, “per un any sense festes no passa res” s’escoltava dir...

Si l’any passat va ser difícil, possiblement aquest encara més, perquè, a més tampoc tenim l’esperança ni la il·lusió ni res que preparar. Ara bé, el que tampoc tenim és por, cap por. Sabem que pot passar un, dos o cinc anys sense que puguem celebrar les nostres festes pel motiu que siga, però això mai no afonarà els ciments històrics, religiosos, socials i emocionals que les sustenta. No tenim por perquè a pesar de no poder-ho celebrar, no deixarem de ser pirates.

Pròxima publicació, Filà Califes: Demà dijous.

054

Vist 643 vegades

2 comentaris

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.