Dilluns, 19 Abril 2021 10:21

La desocupació baixa en onze persones a Banyeres

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)
La desocupació baixa en onze persones a Banyeres Pixabay

El passat mes de març ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 400 veïns i veïnes de Banyeres de Mariola- amb una baixada de 2'68 punts, un total d'11 persones -totes dones- han causat baixa en les llistes de l'atur a la localitat.

Tot i això les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 281 treballadores respecte a 119 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 234 persones.            

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 143 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 23 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 207 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 145 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

064 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va pujar en un 0'45 %, un total de 15 persones del municipi van causar alta en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

065 

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

Vist 49 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.