Diumenge, 14 Novembre 2021 20:00

Lydia Sempere: "Sobretot animar a les dones que volen competir que ho facen, m'encantaria que m'acompanyaren!!" Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(2 Vots)
Lydia Sempere Lydia Sempere

Vos portem una nova entrevista des de l'espai Fent poble de La Vall Digital amb la pilot Lydia Sempere (Fundació Renault), qui des de ben menuda es va interessar pel món del motor de la mà de son pare. El cas de Lydia no és només obrir-se camí en un món bastant masculinitzat com és el de l'automobilisme, sinó també la dificultat afegida d'haver nascut amb sordesa bilateral profunda. Els seus inicis, les renúncies i com veu el seu futur, en definitiva una història de superació de la mà de la pilot banyeruda:

 

D’on naix la teua afició pel món del motor?

Tot va començar perquè el meu pare era pilot de motocròs, i en ser la seua primera filla va voler compartir aquesta afició amb mi.

A quina edat va sorgir el teu interés per la competició?

Als 5 anys vaig començar amb motocròs i posteriorment als 7 anys, els karts.

02

En quin moment vas decidir que volies competir en automòbils?

Quan vaig estar molts anys pilotant els karts, vaig veure que volia continuar amb aquest esport i fer el salt a l'automobilisme per anar creixent professionalment.

L’automobilisme és un passatemps per a tu o t’agradaria que fora la teua professió?

M'encantaria que fos la meua professió, ja que m'agradaria arribar el més lluny possible i dedicar-m'hi.

05

Com combines l’entrenament amb l’automòbil i la teua vida diària?

Amb organització diària, i sobretot molta constància ja que és molt de sacrifici i és molt important saber gestionar-ho tot. A més t'ha d'agradar molt el que fas per poder-ho dur a terme.

Banyeres no és un lloc on pugues fer entrenaments, per tant o bé t’has de desplaçar o bé has d’utilitzar altres tècniques, que et suposa açò?

Doncs no ha estat un gran problema ja que la majoria d'esportistes s'entrenen a diversos llocs per agafar més tècniques en circuits i aprendre cadascun, és una cosa que ja sabíem que no seria fàcil.

01

Creus que si hagueres viscut a altre lloc hagueres tingut una major projecció?

Sí, la veritat que respecte a això sí, si hagués viscut en València per exemple, haguera aconseguit altres projectes.

Has hagut de renunciar a alguna cosa per tal de poder competit al campionat?

Sí, no continuar en futbol sala, que estava amb la selecció espanyola de futbol sala de sords, i és un esport que m'ha agradat molt però és totalment incompatible amb l'automobilisme.

El fet d’haver nascut amb sordesa bilateral profunda i portar implantes coclears t’ha dificultat poder participar en la competició, quines dificultats has trobat?

El pilotar amb un casc sense adaptacions, ha estat molt difícil aquesta trajectòria ja que, no escoltava absolutament res. També actualment em costa molt entendre el motor del cotxe i fer el canvi de marxes en el moment adequat, però són handicaps que els he d'anar treballant i adaptant-me, com per exemple, treballar més la vista per llegir la informació que em done la pantalla del cotxe.

03

Ha sigut complicat poder resoldre les complicacions derivades de la sordesa?

Ha estat un camí difícil però que ha valgut la pena lluitar per això, i els que tinga actualment, faré el mateix, eliminar aquests desavantatges.

Normalment els cascos per a la competició no solen estar adaptats, per tant vas començar conduint sense escoltar el teu voltant, quines sensacions et produïa açò?

Era una gran incertesa ja que, no sabia què passava al meu voltant, i em podien avançar per on volgueren perquè no escoltava per on venia i no podia cobrir els buits.

Era un inconvenient molt gran a l’hora de conduir?

Sí, totalment.

Amb el nou casc aquest problema va ser resolt?

Va ser un canvi brutal, un gran pas a poder anar guanyant curses i ser campiona del campionat murcià.

06

Ha sigut costós aconseguir-lo amb les característiques necessàries per a que fora còmode per a tu?

Sí perquè mai no s'ha fet un casc amb aquestes condicions i era realment difícil i innovador per part de l'empresa Bell.

Consideres que és un esport on s’ha d’invertir molt econòmicament?

Moltíssim, per desgràcia, per fer aquest esport depens molt dels sponsors...

Has trobat finançament per a poder realitzar el teu somni?

Sí, i estic molt agraïda per això, ara l'objectiu és que segueixen confiant en mi i m'acompanyen en aquest camí que estic començant a fer a l'automobilisme.

Penses que ara mateixa pots competir al mateix nivell que els teus companys/es? 

No, encara queden moltes coses per perfeccionar respecte a l'entesa del cotxe i moltes hores d'entrenament. Ningú va dir que el principi fos fàcil.

07

Què ha significat per a tu ser la primera dona en competir al Campionat d’Espanya de Turismes?

Per mi és un orgull ser-ho, i vull demostrar el que podem fer les dones i el que valem. Sobretot animar a les dones que volen competir que ho facen, m'encantaria que m'acompanyaren!!

Creus que el món de la competició automobilística és un món molt masculinitzat?

Bastant masculinitzat, amb el temps van canviant les coses, però queda molt per recórrer.

04

Com t’estàs sentint en el Campionat d’Espanya de Turismes? Tens bones sensacions de cara a la finalització de la temporada?

Estic molt contenta de veure una progressió i espere acabar bé la temporada i m'agradaria mantenir-me a la sisena de la classificació, per a mi ja seria un èxit, i em prepararé per anar més fort a l'any que ve, amb més experiència.

NOTA: Hui Lydia ha afrontat l'última prova del Campionat en el Circuit de Montmeló (Barcelona), quan es va realitzar l'entrevista com és lògic no es tenien els resultats de les últimes proves.

Quines són les teues metes o aspiracions de cara al futur?

M'agradaria guanyar el campionat d'Espanya de turismes, ja que és un objectiu a llarg termini, hi ha molta faena a fer, i la meua aspiració és arribar a competir en fórmules, si dispose de suport econòmic.

Vist 260 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.