• Inici
  • Beneixama
  • Actualitat
  • Miguel Mataix: "La Solana Trail és referent, fins i tot en referència a altres proves que tenen més antiguitat"

Miguel Mataix: "La Solana Trail és referent, fins i tot en referència a altres proves que tenen més antiguitat"

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Grup de l'organització i una part de les voluntàries i voluntaris | Fotografies: Rafa Romero i Emili Pons + Club de Muntanya de Beneixama

El passat diumenge Beneixama va acollir la desena edició de la Solana Trail organitzada com altres anys pel Grup de Muntanya de Beneixama, l'esdeveniment esportiu més important de la localitat al què va acompanyar el bon temps i on participaren 960 esportistes, on a més a més destaca una important presència femenina, ja que de les vora 1.000 persones participants, 380 van ser dones, més d'una tercera part. Fins i tot i com destaquen des de l'organització, es van haver de tancar inscripcions pel gran número de persones que volien inscriure's.

Una prova que finalment es va emportar Beatriz Román Soriano (Fondistas Yecla) pel que fa a dones, amb un temps de dos hores i vint-i-tres minuts en la prova de K25, mentre que el campió dels homes va ser Andrés Jover Quilis (Like Sport Lurbel) amb un temps de dues hores. Pel que fa a la K16 se la va emportar el biarut Xavi Verdú Guillem (CAVA Stock Logistic) amb una hora i onze minuts de temps, mentre que pel que fa a dones la guanyadora va ser Yolanda Valdés Amorós (Solana Trail) amb un temps d'una hora i vint-i-huit minuts. Uns resultats que es poden ampliar a través de la següent web.

214

Futur assegurat

Des del Grup de Muntanya de Beneixama també s'han felicitat per l'èxit de l'activitat per als xiquets i xiquetes, activitat que a l'igual que la Solana Trail s'ha desenvolupat coincidint amb la Fireta Beneixama al Carrer. Les activitats per als xiquets i xiquetes constaven d'una jornada per poder pintar el seu dorsal (divendres), i una Miniruning en una activitat oberta a edats compreses de 3 a 12 anys realitzada dissabte amb entrega de medalles inclosa i amb gran participació, especialment de xiquets i xiquetes de Banyeres de Mariola i Villena.

212

La Solana Trail com a prova de referència

En declaracions a La Vall Digital Miguel Mataix, com un dels responsables de l'organització de la Solana Trail ha volgut manifestar la seua satisfacció pel desenvolupament de la prova, que no va tindre incidents ressenyables. Mataix destaca l'alta participació, més tenint en compte que en 2020 i 2021 pels motius sanitaris coneguts no es va celebrar la prova: "Hem notat que altres proves han sigut més fluixes en participació després d'estos dos anys", tot i això, i que coincidia amb dos importants curses, la Solana Trail va ser un gran èxit de públic, ja que d'una banda se celebrava també l'emblemàtica pujada al Montcabrer, una prova molt més antiga que la de Beneixama, i també se celebrava altra prova de similars característiques a Vallada (Vall d'Albaida).

215

Prova sense incidents

Mataix també ha volgut reconéixer la responsabilitat de l'organització per albergar en una prova a prop de mil persones, més quan la localitat de Beneixama, com és sabut, suma 1.800 habitants, per part de Miguel Mataix s'ha assenyalat que en el plànol esportiu no ha hi hagut incidents ressenyables tot i la dificultat d'algunes zones, que per l'incendi de la serra de la Solana en juliol de 2019 han quedat deteriorades per a la pràctica de l'esport, amb pedres soltes, o sendes que puguen ser especialment verticals.

216

"No és una carrera, és una festa"

De fet, i com assenyala Mataix, hi ha persones que diuen que la Solana Trail "és una festa, no una carrera", entre altres, el responsable del CMB posa èmfasi en la necessària col·laboració dels comerços locals, així com amb els bars i restaurants de la localitat. D'altra banda, també destaca l'entrega de trofeus, per l'ampla participació de corredors i corredores i no només dels guanyadors i guanyadores de les diferents categories: "anima molt que portem un grup de música per animar l'entrega de trofeus i posterior cerveseta per a totes i tots", així mateix, els mateixos trofeus són grans botelles d'herbero fet a la localitat, sent una forma de donar a conéixer el producte local i vinculant amb la identitat local la prova que es realitza.

211

Reconeixement per part dels esportistes

Miguel Mataix també ha volgut destacar els bons comentaris en xarxes socials i en general per part dels esportistes abans i després de la prova en un treball que comença sis mesos abans de la jornada esportiva, quan es comença a dissenyar el cartell, tot i que com indica l'atleta beneixamut: "Tot açò és possible gràcies a un gran equip que estem darrere i estan col·laborant amb mi i entre nosaltres". Un treball el de les xarxes socials des de l'organització que ha sigut vital en la difusió de la prova.

213

Distribució de les samarretes

Si bé és cert que no tot pot ser dolç, i és que com es va publicar per part de l'organització l'empresa que havia de fabricar les samarretes commemoratives de la prova van confeccionar menys de la meitat, trobant-se els organitzadors de la prova en esta tessitura. Un fet que s'haurà de solventar enviant-ne per correu -unes despeses de les quals s'encarregarà l'empresa- i deixant-les en diferents punts de distribució, com ara tendes d'esport, o en algunes cites importants de l'atletisme del nostre entorn geogràfic.

L'article té 446 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).