• Inici
  • El Camp de Mirra
  • Fent poble
  • Vicent Martínez Tortosa: "L'ideal seria que ens juntàrem els tres pobles i férem una escola competitiva, seríem un club més fort"

Vicent Martínez Tortosa: "L'ideal seria que ens juntàrem els tres pobles i férem una escola competitiva, seríem un club més fort"

| Eduard Garcia Molina | Fent poble

Ens acostem a la localitat del Camp de Mirra en esta nova entrega de "Fent poble" a través del seu equip de futbol sala, el Mirrense, en veu de dos dels seus membres: Agustín Tortosa Ferri i Vicent Martínez Tortosa. Parlem de la reivindicació de juntar-se els municipis de Beneixama, el Camp de Mirra i La Canyada per fer una escola de futbol sala i ser més competitius, així com de la importància per a un municipi menut identificar-se amb el seu club de futbol sala i de com la il·lusió en el projecte suplix en moltes ocasions les carències en les instal·lacions per a la pràctica de l'esport.

Com va sorgir la idea de crear el Mirrense i quant de temps porteu?

Agustín: Va sorgir d'una quadrilla d'amics, de fet continua sent-ho. Jugàvem en tornejos de 12 hores, ens acompanyava algun amic de Biar, de La Canyà o Beneixama per a completar els equips perquè érem pocs. Vam mantindre eixa base d'amics i quan vam créixer ens vam apuntar a lligues locals, com ara la de Banyeres. Vam anar millorant i quan vam vore amb el pas dels anys que anàvem bé vam decidir federar-nos i jugar a nivell provincial, en l'última categoria, ara per ara portem tres anys jugant.

Per tant el club va començar fa tres anys però les XXIV hores ve de lluny...

A: Les XXIV hores són un món a part, portem 28 anys organitzant-les sense contar estos dos anys de pandèmia que no s'han pogut organitzar, pràcticament 30 anys, jo ara en tinc 34, figura't. Les XXIV hores han fet molt de bé pel municipi del Camp de Mirra i per l'afició al futbol sala al poble.

01

 Penseu que el fet de néixer el club en un poble menut limita la seua projecció? Especialment a l'hora de trobar gent per jugar.

A: Nosaltres sols tenim el sènior, que és la categoria més alta que pot hi haver en futbol sala [en edat dels jugadors]. Sí que ens limita prou, com t'he comentat vam haver de dur dos amics de Biar, també gent de La Canyà. Condiciona prou en El Camp de Mirra, per exemple municipis com La Canyà o Beneixama no es veuen tan limitats, La Canyà posem el cas té un club de futbol sala prou bo, tenen quatre equips i juguen molt bé. A Beneixama per exemple el juvenil va pujar de categoria, a banda tenen sénior i infantil, ho tenen bé però arriba un moment que potser no tingues gent per competir en una categoria, a nosaltres pot passar-nos que arribe un any que no tinguem prou gent. Cal pensar que la gent té parelles i entre unes coses i altres no puguen jugar, o se'n vagen a treballar fora i trobar-te que no tens gent per fer l'equip, sempre costa competir i desplaçar-te per exemple a Sant Vicent o als municipis de costa en general.

D'estos tres anys de Mirrense i dels 28 anys de XXIV hores amb què vos quedeu?

Vicent: Cal diferenciar les XXIV hores del Mirrense, com ha comentat Agustín. El Mirrense va néixer fa tres anys i esperem que la gent jove continue unint-se, jo sobretot em quedaria en que en tres anys hem demanat uns huitanta xandalls com els que portem nosaltres. Tota la gent jove va a escola amb el xandall, de fet recorde un dia que l'alcalde em va dir que li havia telefonat la directora del col·legi i li va preguntar què hi havia al Camp que tots els xiquets anaven amb el mateix xandall. Si en tres anys hem creat tot açò en la gent jove... jo els ho dic als nostres jugadors: "mireu el que esteu fent, som un poble molt xicotet i tota la gent del poble va darrere de vosaltres".

Seria interessant esperar als que venen darrere que vagen unint-se a l'equip, és l'aspiració que tenim. Gràcies a l'Ajuntament i els patrocinadors que tenim estan recolzant-nos, mentre continuem així intentarem seguir avant.

02

Alguna cosa negativa?

V: Per exemple este cap de setmana hem d'ajornar el partit perquè venen tres dies d'aigua i no tenim pavelló, les nostres infraestructures són les que tenim i amb elles hem de remar. Com no tenim pavelló hem d'esperar que faça bon oratge i posar els partits prompte, posar un horari que a la millor no és el més adequat. No podem tindre-ho tot i ens adeqüem al que tenim, però el principal que puc dir és que si tinguérem un pavelló a la millor podríem créixer més.

Com valoraríeu l'evolució que haja pogut tindre les XXIV hores?

A: Van començar com unes més i ara han pujat moltíssim de nivell, conforme han anat passant els anys hem pogut augmentar el premi i han vingut més equips gràcies al boca a boca. Ha començat a tindre un nivell espectacular, per exemple ha jugat gent retirada de la Selecció espanyola, gent que ha estat en segona i primera divisió. De fet ara vas a qualsevol lloc i identifica el poble amb les seues XXIV hores, tant la competició com el club federat ha situat al poble al mapa. Si no és gent que haja jugat al futbol sala o siga músic no situen al poble.

03

També està el Tractat d'Almisrà.

A: Sí, el Tractat també o les festes de Moros i Cristians que per a ser un poble menut tenim moltes coses que ens fica al mapa, i té molt de mèrit.

Esteu federats, clar...

A: Sí, portem tres anys federats però este any i mig de pandèmia no hem pogut fer molta cosa. No és que tingues molta relació amb altres clubs, el necessari per a organitzar els partits. Per exemple La Canyà sí que té més relació amb Beneixama, i nosaltres amb La Canyà, tenim prou de relació.

V: Amb Beneixama i La Canyà tenim bona relació, com he dit l'any passat va pujar el juvenil del Beneixama de categoria, de fet en l'equip hi ha cinc xavals del poble que juguen amb ells, ja tenim una base, una pedrera. També qui porta a La Canyà l'escola de futbol sala és "Figuera" [José María], ell també va començar amb nosaltres fa tres anys, ara entre tota la faena que té i l'edat també va decidir deixar-ho, però per supost que tenim bona relació. De fet porta alguns xiquets xicotets infantils i altres del poble que venen a l'escola d'ell a La Canyà.

Hi ha un tema que hem parlat però està lluny de fer-se: per a mi, que sóc del Camp de Mirra i fa anys que vaig amb el Mirrense, amb els xavals, pense que l'ideal seria que ens juntàrem els tres pobles i férem una escola competitiva, ja no estaries parlant de 400 persones, estaríem parlant de 4.000, podríem fer un club més fort. De totes formes és una forma de vore-ho meua, de moment està llarg.

04

Però és una bona forma de vore-ho, i ens ajuda a fer poble i fer pobles i millorar la nostra interrelació.

V: Jo crec que és el futur per ser un equip o uns equips competitius, o una escola competitiva, seria intentar fer una associació entre els tres pobles, un club entre els tres. Biar per exemple ja té vora 4.000 habitants, ell es pot defendre ell mateixa, nosaltres entre els tres pobles pots fer un equip de bàsquet o algun equip de futbol, o altres equips. De moment és una cosa que pensem alguns, però està lluny.

Com veieu el futur del Mirrense?

V: Tenim un equip sénior i som una "panda d'amics", si la gent comença a deixar-s'ho què haurem de fer? buscar gent de fora? Ara per ara el 80% de l'equip és gent del Camp o viu al Camp, és complicat tindre-ho. Si busques gent de fora amb el temps està condemnat a desaparéixer, perquè els ha passat a molts equips. La Canyà per exemple no té ara equip federat [sénior], Biar l'ha muntat enguany però no en tenia, per tant buscar gent de fora tendeix a la desaparició, el que cal fer és que els juvenils que tenim, els xavals que juguen a la Canyà intentar incorporar-la, i la gent que està ara jugant al Mirrense que aguanten tot el que puguen i anar incorporant gent. Estos dos anys hem sigut competitius, hem quedat quarts o cinqués els dos anys, però arribarà un any que no podrem ser tan competitius, però allò important és que es mantinga la il·lusió i que la gent jove vaja incorporant-se. Si un any no quedes tan amunt no passa res, ja vindran anys millors.

05

L'última pregunta seria quina penseu que és l'aportació del Mirrense al poble i el teixit esportiu local i associatiu? A la vida del poble en definitiva...

V: Després d'estos dos anys de pandèmia el que sí que crec que hem aportat és que quan tot el món estava tancat, veus que tot el món anava amb el xandall, aportar un poc d'alegria a un poble xicotet, que eixe dia hi ha alguna cosa, la gent pot vindre i vore'ns. Hem anat a algun poble més lluny, com per exemple a Dénia i hem anat en autobús, l'Ajuntament ens ha posat autobusos, per tant la gent del poble ha pogut vindre. Pense que estem aportat que hi ha alguna cosa al Camp, que representa a la gent, la representa bé i és fonamental que estiga.

Hi ha coses de tota la vida com el Tractat, les XXIV hores que porten molts anys i ara hem aparegut nosaltres, crec que és una alegria més per a un poble que tots els caps de setmana tinguen alguna cosa. Nosaltres a banda que la gent vinga a veure'ns retransmetem tots els partits en Facebook per streaming a través de la nostra pàgina, almenys la gent té alguna cosa més tots els caps de setmana.

06

Si voleu fer alguna aportació més?

V: Donar-vos les gràcies per donar-nos publicitat a un poble tan xicotet, som 400 habitants, però intentem que la gent de la comarca que s'involucre i des d'ací fer una crida a juntar-se més pobles, si no els quatre, els tres [La Canyada, Beneixama i el Camp] i intentar fer una escola entre tots, ens suposaria tindre una escola potent i fer equips més competitius i no dependre de que la "quadrilla d'amics" puga o no puga jugar, per a mi seria fonamental, però de moment està llarg.

A: Esperem que tant la gent del poble com l'Ajuntament continue recolzant-nos i nosaltres per la nostra part intentarem fer-los disfrutar del futbol sala al Camp de Mirra.

Moltes gràcies i enhorabona per la faena que esteu fent.

V i A: A vosaltres Eduard, per haver-nos quidrat.

L'article té 828 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).