• Inici
  • Beneixama
  • Actualitat
  • Este diumenge Beneixama acollirà la conferència del canyut Ramón Martí sobre “El Camí de Cabdet, una aproximació històrica i arqueològica”

Este diumenge Beneixama acollirà la conferència del canyut Ramón Martí sobre “El Camí de Cabdet, una aproximació històrica i arqueològica”

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

En el marc de I Congrés d'Història sobre la primera frontera meridional valenciana de 1244 a partir del Tractat d'Almisrà se celebrarà est diumenge a partir de les les 17 hores a l’Auditori Municipal de Beneixama, la conferència a càrrec del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Ramón Martí i Castelló “El Camí de Cabdet, una aproximació històrica i arqueològica”.

El Congrés se celebra d'octubre de 2017 a abril d'enguany, i tracta d'una sèrie de conferències que s'estan desenvolupant als diferents pobles de la frontera històrica des de La Font de la Figuera fins a la Vila Joiosa, com també a través d'unes Jornades intensives a desenvolupar a les Seus Universitàries de la Universitat d'Alacant a la veïna localitat de Biar i Xixona el proper mes d'abril.

Una jornada la de Beneixama impulsada des de l'Associació Cultural del Tractat d'Almirra, l'Institut d'Estudis de les Valls de Mariola (IEVM), el Centre Alcoià d'EStudis Històrics i Arqueòlogics (CAEHA), la Seu Universitària de la Universitat d'Alacant a Biar, i la Càtedra Antoni Miró d'Art contemporani de la Universitat d'Alacant.

En este Congrés estan participant un total de 13 ajuntaments, concretament l'Ajuntament de la Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins, Cabdet, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Beneixama, Camp de Mirra, Biar, Onil, Castalla, la Vila Joiosa i Xixona.

Així com la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), El Casal-Centre Ovidi Montllor (CCOM), l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida, el Centre Cultural Castellut, l'Associació d'Amics del Patrimoni de Biar, o el Club de Muntanya de la Canyada, entre altres.

L'article té 1752 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).