El passat divendres 22 de juliol i de la mà de l'Associació Cultural Fent la Canyada el municipi va acollir la seua primera “Nit a la fresca” amb gran afluència per part del veïnat, unes 200 persones, aproximadament, pogueren disfrutar de les diferents actuacions organitzades.
Cap a les 22:30 h. la plaça Major va començar a omplir-se de gent al so de la música de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Terròs” de la Canyada, que col·laboraren de forma desinteressada en l’organització de l’esdeveniment. La comitiva en primer lloc es va dirigir cap a l’avinguda del Pare Salvador amb l’acompanyament musical, que poc a poc va anar sumant al veïnat canyut fins als dos centenars de persones. En primer lloc, les i els assistents escoltaren els versos d’Ángela Bernabéu, coneguda al poble per les seues poesies que elabora des de fa dècades, Bernabéu va rememorar temps d’infantesa i records amb un to alegre i l’enyorança com a teló de fons.
Seguidament a les proximitats del pou del Raconet es va realitzar la segona actuació amb l’escenificació d’una història popular per part d'Anae Navarro, per dirigir-se pel carrer Sorolla i poder escoltar l’actuació de rock del veí Juan Manuel Martí, finalment, la plaça de l’Oest va acollir l’actuació del també artista local Miguel Ángel Montilla, tancant l’acte amb la projecció d’un vídeo, treball del canyut Rafa Ballester.
La projecció va suscitar gran quantitat de comentaris per part del nombrós públic assistent, al projectar-se imatges de les primeres festes de la Canyada amb l’actual format (1973), quan desfilaren les primeres carrosses, també de l’estimat José Vila, qui fora retor de la parròquia de Sant Cristòfol durant més de vint anys, i altres fets de la vida cultural, festiva i religiosa del municipi de la Canyada de les últimes cinc dècades.
L’acte es va tancar amb les paraules de la presidenta de l’Associació Cultural Fent la Canyada María Vicenta Sanjuán, qui va voler agrair al públic la seua presència, valorant que totes les actuacions s’havien realitzat per part d’artistes locals, des de música a poesia, des de les arts escèniques al treball multimèdia recuperant “l’essència de les nits d’estiu al poble, on la gent es reunia i continuar fent-ho aprofitant la nit per conversar”.
Públic intergeneracional
Un dels fets més significatius a banda del nombrós públic que en el municipi que no aplega als 1.200 habitants va concentrar, va ser la diferència generacional, ja que entre el veïnat assistent s’hi trobava des de gent de curta edat i joves fins a persones adultes o majors, gràcies a la diversitat de les actuacions culturals. A més a més i com a anècdota, destacava un grup de xiquets, que es van voler afegir a la jornada amb les seues bicicletes, i que van recórrer els carrers del poble mentre assistien a les diferents actuacions dels i les artistes de la Canyada.
Qui som? | Subscriu-te |
Per què la Vall? | Publicitat |
Qui fem la Vall Digital? | Anunciants |
Contacte | Avís legal |
Biar Digital |