• Inici
  • La Canyada
  • Actualitat
  • L'Associació Socio-Cultural de la Canyada organitza un esmorzar popular amb motiu del 9 d'Octubre

L'Associació Socio-Cultural de la Canyada organitza un esmorzar popular amb motiu del 9 d'Octubre

| Eduard Garcia Molina | Actualitat

Instantània de la cercavila organitzada per l'associació Socio-Cultural l'any passat

El pròxim diumenge 9 d'Octubre, pel dia de les valencianes i valencians el Grup Socio-cultural de La Canyada no ha volgut perdre l'oportunitat i ha organitzat un esmorzar valencià amb motiu de la nostra festa. Una jornada que ja va organitzar l'entitat local l'any passat i que va tindre la participació de desenes de persones del poble.

Està previst que a les nou del matí ens concentrem a la plaça del Rei Jaume I, on es realitzarà la lectura d'un manifest, per dirigir-se en una cercavila a càrrec del grup de Dolçaina i Tabal "El Terròs" de la Canyada fins als jardins de l'ermita de Sant Lluís, on està prevista la celebració de l'esmorzar popular. En tot moment, i a banda de la celebració de la cercavila, hi haurà animació musical, i una vegada s'arribe a l'esmorzar es realitzarà la lectura d'una poesia.

El naixement del poble valencià

El 9 d'Octubre es commemora l'entrada a la ciutat de València de les tropes catalanoaragoneses comandades pel rei Jaume I l'any 1238. En tot el territori valencià, és una celebració institucional de caràcter autonòmic que té el seu origen directe l'any 1977, quan el Plenari de Parlamentaris proclama esta data com a Dia dels valencians i valencianes.

Les celebracions que es realitzen a València des de fa segles per a recordar-ho, van fer que aquesta data fos elegida com la més representativa de la conquesta feudal del Regne de València, i per tant com la data simbòlica de naixement del Poble Valencià.

210 

Vídeo publicat l'any passat amb motiu de la celebració

L'article té 140 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).