Ximo Martínez, canyut pel món a Las Palmas de Gran Canaria

| Eduard Garcia Molina | Canyuts i canyudes pel món

Ximo Martínez

Viatgem fins les Illes Canàries per conéixer la història del nostre veí Ximo Martínez, que des de fa 20 anys resideix a Las Palmas de Gran Canaria, on va anar a parar de forma "accidental". Ximo treballa en el Conservatori Superior de Las Palmas de Gran Canaria, dóna classes i dirigeix una orquestra, entre altres. Afirma que és l'únic canyut a la ciutat i l'illa actualment. Ximo també ens parla de la vida que fa a Las Palmas, com és un dia en la seua vida "vivint en una primavera constant" pel que fa a l'agraït clima illenc.

Ximo també valora que la gent que com ell emigren del poble per buscar treball en altres llocs, tot i que lamenta que en general hi ha persones que no acaben complint estes expectatives. El nostre protagonista també ens comenta que cada mes i mig o dos mesos ve al poble per vore la família, i passar més temps quan té vacances i no perdre les costums. Finalment, i després de vint anys Ximo ens parla de les seues perspectives de tornar algun dia a La Canyà.

L'article té 167 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).