Abr 21, 2022

Eli Quiles: "Som pobles menuts i hauríem d'unir-nos més per fer més col·laboracions"

L'any passat s'hauria d'haver celebrat el XX aniversari del Club de Muntanya de la Canyada, activitats ajornades pel creixement de casos de Covid 19. El Club, creat el 2001 per un grup de persones entusiastes, és una entitat que concentra al voltant de huitanta socis i sòcies amb la finalitat d'ajuntar-se i poder gaudir de la naturalesa, la bona companyia i fer esport. Ens acostem a través de la seua presidenta Elia Quiles Mollà a l'evolució de l'entitat durant estes dues dècades.

Nov 24, 2021

Mª Vicenta Sanjuán: "Moltes de les iniciatives que pretenem dur a terme com la de les Jornades per a l'eradicació de la violència de gènere són pioneres al nostre poble"

Demà 25 de Novembre se celebra el Dia Internacional per l'eradicació de la violència de gènere, ens acostem a nivell local a les jornades organitzades per l'Associació Socio-cultural de La Canyada, unes jornades pioneres al poble que van tindre lloc els passats 18 i 19 de novembre, amb una interessant xarrada i un passe de vídeo i col·loqui al dia següent. Ens explica les seues impresions Mª Vicenta Sanjuán, veïna del poble i presidenta de l'Associació Socio-cultural.

Maig 29, 2021

[vídeo] Estela Barceló Molina: "Si fem partícips als més menuts de les iniciatives culturals acaben participant les famílies senceres"

El passat 25 de maig es va retransmetre a través de Youtube la taula de debat "Laboratoris en l'Àmbit Rural", en referència als laboratoris bibliotecaris. Entre altres podem veure la intervenció d'Estela Barceló Molina, responsable del projecte Biblioteca Oberta de La Canyada i de l'Agència de Lectura Pública Municipal del municipi des de fa huit mesos.

Nov 11, 2018

Regino Ballester: "Volem recuperar l'elaboració del vi com es feia abans"

A l'igual que altres zones geogràfiques, la nostra Vall tenia una actvitats essencialment agrícola amb la què els veïns i veïnes es guanyaven la vida. És per això que també trobàvem una activitat vitícola important que ha anat mimbant amb el pas del temps i la industrialització.

Ago 5, 2018

Irene Barceló Orozco: "Vivim una època en la què es busca més la part bonica i estètica de les coses i no tant les ciències"

Tot i la seua joventut, la canyuda Irene Barceló Orozco ja compta amb diversos premis que s'han concedit a la seua pintura. Irene actualment és estudiant de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València (UPV), per este motiu parlem amb ella per al nostre espai "Fent poble" sobre els temes i autors que la inspiren, i com veu el seu futur en el complicat món artístic.

Abr 5, 2018

Irene Barceló: "El secret d'un artista és que mai no perd la il·lusió"

Recordem una nova entrevista que vam realitzar per a La Canyada Digital fa un parell d'anys, amb Irene Barceló Orozco, qui des de menuda va destacar pel seu talent per l'art, concretament pel dibuix. De fet en l'entrevista ens parlava que li agradaria especialitzar-se en el món artístic, concretament en l'escultura o la pintura, tot i prioritzar l'animació.

Mar 11, 2018

Ramón Martí: "Res millor que un bany d’Edat Mitjana per treure’ns de sobre tanta indolència!"

Nascut a La Canyada, ja fa més quaranta anys que es va traslladar a Barcelona per motiu dels estudis, tot desenvolupant des d’aleshores en Catalunya les seues principals activitats acadèmiques i professionals, bàsicament com a professor d’Història Medieval en la Universitat Autònoma de Barcelona, tot i això Ramón Martí i Castelló manté una estreta relació amb la seua família a La Canyà i els pobles de la Vall, fruit d'això és el seu paper com a pregoner de les Festes de La Canyada l'any passat, entre altres. Aprofitem la seua ponència en la xarrada “El Camí de Capdet, una aproximació ...

febrer 1, 2018

Juan Ferrer Miralles, canyut centenari

El passat 13 de desembre de 2016 el veí de la Canyada Juan Ferrer Miralles va complir 100 anys, un fet que va motivar que els seus familiars i amics i feren una celebració el 18 de desembre del mateix any, on també va rebre un reconeixement per part de l'Ajuntament.

Jul 27, 2016

[vídeo] Entrevista amb Fernando Sanchís, president de la SUM La Canyada

Entrevista amb Fernando Sanchís, president de la SUM La Canyada.

Maig 27, 2016

Entrevista a Vicenta Martínez, missionera claretiana

Vicenta Martínez, missionera claretiana té una llarga experiència en el món educatiu, no només sobre l'educació reglada a les escoles de la seua congregació, també amb experiències educatives en el camp del Treball Social, en el de la pastoral juvenil i el de la solidaritat a la ONG Korima Claretianas Sur. Sempre treballant amb preadolescents, adolescents i joves.