Diumenge, 21 Febrer 2021 15:15

La desocupació baixa un 8% a La Canyada durant el mes de gener

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)

El passat mes de gener ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 57 veïns i veïnes de La Canyada- amb una baixada de 8'06 punts, un total de cinc persones -3 homes i dues dones- han deixat les llistes de l'atur a la localitat.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 36 treballadores respecte a 21 treballadors, mentre que els majors de 45 anys amb 32 persones i la franja d'edat entre 25 i 44 anys amb 19 persones en situació de desocupació és on es concentra l'atur al poble, mentre que els menors de 25 anys tenen nivells més moderats de desocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 27 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 11 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

015 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar en un 0'26 %, un total d'una persona del municipi van causar alta en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

016 

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

Vist 65 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.