Dimecres, 17 Novembre 2021 08:57

L'Associació Socio-Cultural organitza les primeres jornades contra la violència masclista a La Canyada

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)

Com és sabut, un dels principals problemes socials és la violència sobre la dona, i coincidint amb la pròxima celebració del 25 de novembre, Dia Intrernacional per l'erradicació de la violència sobre la dona, des de l'Associació Socio-Cultural de La Canyada organitza unes jornades sobre violència de gènere que començaran demà al teatre de la Casa de Cultura de La Canyada.

Dijous 18 de novembre a les 19 h.

Xarrada "Prevención violencia de género" a càrrec d'ACOVIFA. Impartit per María Iluminada Pérez López, psicòloga especialitzada en violència de gènere. Una xarrada que anirà orientada a la prevenció de la violència de gènere, així com al foment del respecte en les relacions interpersonals i a fortalir la seguretat en les relacions sentimentals.

Es comptarà amb l'assistència de Gabriel Aura Borrajo, president de l'associació ACOVIFA i autor del llibre "Las voces errantes".

Divendres 19 de novembre a les 19:30 h.

Projecció de la pel·lícula "Te doy mis ojos". Dirigida per Icíar Bollaín i protagonitzada per Luis Tosar i Laia Marull, Premi Goya a la millor interpretació femenina de repart.

184

Per què es reivindica el 25 de Novembre? El cas de les germanes Maribal

Les germanes Mirabal eren tres opositores al règim del dictador dominicà Trujillo. El 25 de novembre de 1960, quan es traslladaven a veure els seus marits a la presó on els tenien reclosos pel seu activisme polític, agents de Trujillo van provocar un accident mortal. Es deien Patria, Minerva i María Teresa, havien nascut a la regió de Cibas, a la República Dominicana, eren filles d'Enrique Mirabal i Maria Mercedes Reyes (Chea) i tenien 36, 33 i 25 anys respectivament.

En homenatge d'aquestes tres dones lluitadores, el 19 d'octubre de 1999, les Nacions Unides van instituir el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones a proposta de la República Dominicana i amb el suport de 60 països.

Va ser per això que Trujillo va ordenar el seu brutal assassinat a uns sicaris simulant un accident de cotxe, encàrrec que es va dur a terme el 25 de novembre de 1960. Malgrat que el dictador se sentís satisfet d'eliminar-les del mapa, això va produir un efecte contrari en la població, que va enfortir el seu rebuig cap a la dictadura. Les figures de les germanes Mirabal i els seus ideals van guanyar més notorietat i això va propiciar que el dictador fos assassinat el maig del 1961, fet que va acabar amb el seu règim. Els sicaris de les germanes Mirabal van ser jutjats a mitjans del 1962.

El cas de les germanes Mirabal és un exemple de terrorisme d'estat i de violència contra les dones. Però, a més, és una mostra de lluita política antisistema desenvolupada per dones.

Font: Wikipedia

Vist 69 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.