Dimecres, 24 Novembre 2021 20:25

Mª Vicenta Sanjuán: "Moltes de les iniciatives que pretenem dur a terme com la de les Jornades per a l'eradicació de la violència de gènere són pioneres al nostre poble" Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Vot)
Mª Vicenta Sanjuán, presidenta de l'Associació Socio-Cultural de La Canyada Mª Vicenta Sanjuán, presidenta de l'Associació Socio-Cultural de La Canyada

Demà 25 de Novembre se celebra el Dia Internacional per l'eradicació de la violència de gènere, ens acostem a nivell local a les jornades organitzades per l'Associació Socio-cultural de La Canyada, unes jornades pioneres al poble que van tindre lloc els passats 18 i 19 de novembre, amb una interessant xarrada i un passe de vídeo i col·loqui al dia següent. Ens explica les seues impresions Mª Vicenta Sanjuán, veïna del poble i presidenta de l'Associació Socio-cultural.

 

Les jornades per l'eradicació de la violència de gènere a la Canyada han sigut pioneres al poble, com va sorgir la iniciativa?

Dins de les activitats socials i culturals que l'Associació Cultural de La Canyada pretén dur a terme al nostre poble, esta és sense dubte una activitat prioritària per a l'Associació.

Fer visible un problema de la nostra societat. Perquè este problema és un problema de tota la societat, i per això totes i tots hem d'afrontar-lo com a tal i lluitar per a eradicar-lo.

198 

En què van consistir estes jornades?

Les activitats de les Jornades van estar repartides en dos dies.

El primer dia amb la Xarrada per part de l'Associació ACOVIFA d'Alcoi. Destaquem i agraïm la presència de tots els membres de l'Associació: Gabriel Aura Borrajo president i escriptor del llibre “Las voces errantes”, amb Mayra Ordóñez, criminòloga i màster en violència de Gènere, amb María Teresa García, secretària i vicepresidenta de l'Associació i promotora d'Igualtat, i amb María Iluminada Pérez López, psicòloga especialitzada amb més de deu anys d'experiència en violència de gènere, psicòloga general sanitària i especialista universitària en psicopatologia i salut, i membre del torn de psicòlegs forenses de la CV.

El segon dia amb el col·loqui de la pel·lícula “TE DOY MIS OJOS” d'Icíar Bollaín.

199

Què ressaltaries de la celebració de les jornades?

Cal destacar la immillorable exposició per part de María Iluminada Pérez, que amb la seua manera de transmetre i conduir la xarrada, la va fer amena, comprensible, participativa i molt gràfica del problema, traslladat al dia a dia quotidià de moltes dones de qualsevol edat.

La seua exposició va estar repleta de missatges i fets que reflecteixen la violència de gènere en totes les seues expressions, i no sols en l'expressió de violència física.

Creiem que totes i tots els assistents van captar de manera clara el missatge que va voler transmetre.

200

I pel que fa a la resposta del poble a les jornades n'esteu contentes?

Considerem que l'afluència de gent va ser acceptable, però alhora també creiem que haguera hagut d'assistir molta més gent, sobretot d'homes, perquè l'exposició estava encaminada a previndre a les dones contra la violència de gènere, però no oblidem que l'educació de tota la societat i especialment dels homes és fonamental per a eradicar esta xacra.

A partir d'ací hi hauran unes segones jornades o alguna altra activitat?

Des de l'Associació continuarem proposant i duent a terme iniciatives com esta que estem convençuts que aporten molt al nostre poble en matèria sociocultural i d'educació.

Moltes de les iniciatives que pretenem dur a terme com la de les Jornades per a l'eradicació de la violència de gènere són pioneres al nostre poble.

Som conscients que els començaments de les activitats, a vegades no tenen la repercussió que deurien, com és el cas d'esta activitat, però no desistirem de l'obstinació de continuar duent a terme iniciatives com esta.

Des d'ací, volem llançar un missatge a tot el poble perquè secunde i participe en tots estos tipus d'activitats, que l'únic objectiu de les quals és potenciar la igualtat, respecte i educació per a totes i tots nosaltres.

201

Vist 216 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.