"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", de març

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

Barrelles i gramok

Les filaes a Banyeres de Mariola no van quedar contentes pels recorreguts per a les entraetes proposat per l'Ajuntament i d'on finalment van haver de triar-ne un.

Barrelles i gramok

El mes passat vam celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de Març, barrelles i gram per a qui encara continua negant la violència sobre la dona o intenta canviar-li el nom. La bona notícia la tenim en iniciatives com la de Banyeres de Mariola.

Herberet i vi arropatok

Al beneixamut Miguel Mataix Gracia i al biarut Javi Bernabeu Molina, quart i sisé absoluts en la Ultrarunning Barcelona 24 hores, gràcies per portar el nom del vostre poble allà on aneu.

Herberet i vi arropatok

A l'Ajuntament de Beneixama per la seua iniciativa en la celebració de la primera Fira del Llibre amb autors i autores de la localitat i d'altres municipis de la Vall.

Herberet i vi arropatok

A Inèrcia, que després d'estos deu anys ha deixat els escenaris. Gràcies per portar el rock de la Mariola a tants escenaris i per la vostra trajectòria, sempre sereu màgia.

 

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

L'article té 101 lectures

Continguts relacionats

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).