"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", d'abril

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

Herberet i vi arropatok

El mes passat entrevistàvem la presidenta del Club de Muntanya de la Canyada, Eli Quiles, amb motiu de la celebració del vinté aniversari de l'entitat, unes jornades que s'haurien d'haver celebrat l'any passat però que a causa de la pandèmia no va ser possible. Felicitar el seu treball en favor de la pràctica de l'esport, fent poble i promocionant actituds sostenibles pel que fa al medi ambient.

 

Herberet i vi arropatok

Al canyut Joan Sirera, campió en salt de longitud i en els 100 metres en el Campionat de Promeses paralímpiques.

 

Herberet i vi arropatok

Al canyut Raúl Molina, qui està realitzan els entrenaments per a la Selecció Valenciana de Futbol Sala, siga quin siga el resultat final ja eres un campió.

 

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

L'article té 22 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).