"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", de juliol

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

ok

Els atletes de Beneixama i La Canyada, Andrés García i Joan Sirera mereixen aquest reconeixement per les seues grans actuacions als campionats d'Espanya sub-20 i al Campionat d'Europa paralímpic, respectivament.

ok

Herberet i vi arropat

La Nova de Banyeres celebra el seu 25 aniversari i també val donar-li la categoria d'herberet i iv arropat al veterà músic banyerut Arístides Rico recentment entrevistat per a La Vall digital.

Herberet i vi arropatok

 La nota musical també mereix aquest reconeixement amb la posada en marxa del projecte de fundació d'una escola musical conjunta per part de les bandes de música de La Canyada, Camp de Mirra i Beneixama. A més, la música canyuda Célinne Camarassa Castelló tocarà a temps parcial en la Filharmònica de Friburg.

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Consulteu els "Rotllets i fogasses, i remolatxes" de Biar Digital

L'article té 16 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).