"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", d'agost

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

 

Barrelles i gramko

La pluja i el vent van deixar el mes passat nombrosos danys materials a la localitat de Beneixama en vespres de les seues festes de Moros i Cristians. La part positiva ha sigut el treball conjunt del veïnat amb l'administració i els bombers per ajudar a paliar els danys.

Herberet i vi arropatok

Herberet i vi arropat ben merescut per al despatx d'aquitectura beneixamut OMa | ORTÍN + MOLINA, que ha guanyat el segon premi del Concurs d'Arquitectura Steelcase.

ok

Herberet i vi arropat

Commemorem el vint aniversari de la mort de l'assagista valencià Joan Fuster (1922-1992), quina sorpresa que un canyut va ser a qui l'escriptor de Sueca va enviar la seua última carta coneguda, dues setmanes abans de morir. Sembla que el veí de la Canyada Eusebi Molina Molina (1951-2020), a qui anava adreçada la missiva, mai no la va rebre al no enviar-la Joan Fuster.

Herberet i vi arropatok

A la canyuda Anabel Sáez Mas, qui dona vida al perfil en Instagram bioindignada, per difondre de forma entenible conceptes de divulgació científica i que ens ajuden a conéixer el nostre cos i preservar la nostra salut, entre altres. La seua joventut i frescura són dignes d'admiració en el treball audivisual que fa.

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Consulteu els "Rotllets i fogasses, i remolatxes" de Biar Digital

L'article té 22 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).