Dilluns, 08 Febrer 2021 20:43

Millora de les dades de Covid-19 als pobles de la Vall tot i mantindre uns índexs molt alts

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)
Millora de les dades de Covid-19 als pobles de la Vall tot i mantindre uns índexs molt alts Pixabay

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar a data 6 de febrer pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

Banyeres de Mariola

Pel que fa a Banyeres de Mariola continua en una situació preocupant, amb un augment de 42 nous casos respecte a l'actualització de dimarts 2 de febrer, que sumen un total de 845 veïns i veïnes amb una PCR positiva des de l'inici de la pandèmia. Tot i això, hi ha un descens de 35 persones diagnosticades per prova PCR en els últims 14 dies, per situar-se en 160 persones a hores d'ara diagnosticades per PCR en la localitat en els últims 14 dies. També s'ha de lamentar una nova falta d'una persona a causa de la malaltia del coronavirus, que sumen un total de 15 veïns i veïnes de la localitat.

Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies baixa en vora 500 casos -respecte a l'actualització de dimarts- per cada 100.000 habitants per situar-se en 2.263, tot i la forta baixada encara un índex molt alt.

01

Beneixama

Beneixama tot i manifestar millora apunta un augment de 6 nous casos respecte a l'actualització de dimarts 2, que sumen un total de 71 veïns i veïnes des de l'inici de la pandèmia que han donat positiu en la prova PCR. Tot i això, hi ha un descens d'una persones diagnosticada per prova PCR en els últims 14 dies, a hores d'ara Beneixama té encara 14 persones diagnosticades en els últims 14 dies.

Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies baixa en quasi 60 casos per cada 100.000 habitants respecte a l'actualització de dimarts, per situar-se en 830, tot i la  baixada encara un índex alt.

Biar

Pel que fa a Biar tot i manifestar millora apunta un augment de 7 nous casos respecte a l'actualització de dimarts dia 2, que sumen un total de 295 veïns i veïnes que han estat diagnosticades des de l'inici de la pandèmia. Tot i això, hi ha un descens de 36 persones amb PCR positiva en els últims 14 dies, tot i això i a hores d'ara Biar té 61 persones diagnosticades per PCR en els últims 14 dies.

Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies baixa en quasi 1.000 casos (980) per cada 100.000 habitants respecte a l'actualització de dimarts, per situar-se en 1.661, tot i la forta baixada un índex molt alt.

El Camp de Mirra

El cas d'El Camp de Mirra continua sent paradigmàtic, ja que segons les dades oficials de la Conselleria no registra cap contagi de Covid-19, sols dues persones des de l'inici de la pandèmia, un fet que apunta a que les dades del municipi més menut de la Vall no s'estan actualitzant per part de Conselleria.

03

La Canyada

A La Canyada segons les dades oficials els casos de persones dignosticades pugen en 7 des de l'actualització de dimarts, que sumen un total de 60 veïns i veïnes des de l'inici de la pandèmia que han donat positiu en la prova PCR. També hi ha un ascens de 3 persones diagnosticades per prova PCR en els últims 14 dies, a hores d'ara La Canyada té encara 15 persones -de 12 a 15- diagnosticades per PCR en els últims 14 dies.

Pel que fa a la incidència acumulada en els últims 14 dies ha experimentat una preocupant pujada de 245 casos per cada 100.000 habitants per situar-se en 1.229 respecte a l'actualització de dimarts.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

Vist 64 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.