Dimecres, 12 Maig 2021 09:19

A 30 Km/h pels carrers del poble

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)
A 30 Km/h pels carrers del poble DGT i FEM

A partir d'ahir 11 de maig es fa efectiva la reducció de 50 a 30 Km/h en vies urbanes. Val a dir que el límit en este tipus de via es divideix entre les que hi ha un sols carrir de circulació (que venen a ser el 80% als pobles i ciutats), eixe límit queda establert en 30 Km/h.

D'altra banda en vies sense diferència d'altura entre la calçada i la vorera, de plataforma única el límit és més baix: 20 Km/h. També i per últim en vies urbanes de dos o més carrils per sentit de circulació es mantindrà l'actual límit de velocitat a 50 Km/h.

La reducció d'accidents com a objectiu

Per part de la Direcció General de Tràfic (DGT) la reducció de 50 a 30 Km/h en vies urbanes redueix en cinc vegades al risc de mort en cas de que una persona puga ser atropellada. Segons la DGT vol reduir l'accidentalitat en vies urbanes, ja que va pujar en 2019 en un 6%.

Sancions davant l'incompliment

També l'incompliment de la norma portaria sancions: entre 100 i 600 € de multa i pèrdua de fins a 6 punts del carnet de conduir.

Vist 46 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.