• Inici
  • La Vall
  • La Vall
  • Biar i Banyeres mantenen incidències per damunt dels 600 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants

Biar i Banyeres mantenen incidències per damunt dels 600 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants

| Eduard Garcia Molina | La Vall

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar a data 15 de juliol pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

En general la situació ha empitjorat als municipis de la Vall, contant casos en tots els municipis, llevat del Camp de Mirra, casos que s'associarien primordialment a origen social entre joves de 20 a 29 anys, tot i això la vacunació als nostres pobles de persones entre 30 i 39 anys va començar fa dues setmanes.

Banyeres de Mariola

Pel que fa a Banyeres s'han diagnosticat sis nous casos de coronavirus diagnosticats per prova PCR positiva en els últims 14 dies, per tant la incidència puja als 606 casos per cada 100.000 habitants a la localitat i un total de 43 casos actius. Pel que fa als casos diagnosticats de Covid 19 des de l'inici de la pandèmia en serien 963. A més a més han hi hagut sis casos més des de l'actualització de dimarts.

109

Beneixama

Pel que fa a Beneixama s'ha diagnosticat un nou cas de coronavirus diagnosticats per prova PCR positiva en els últims 14 dies, per tant la incidència puja als 177 casos per cada 100.000 habitants a la localitat i un total de 3 casos actius. Pel que fa als casos diagnosticats de Covid 19 des de l'inici de la pandèmia en serien 89 a la localitat.

Biar

També Biar ha de sumar cinc nous casos de Covid 19 doagnosticat en els últims 14 dies. La incidència acumulada a Biar se situa en 766 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a Biar s'han diagnosticat des de l'inici de la crisi sanitària un total de 360 persones de coronavirus. Pel que fa als casos actius al municipi ara per ara en serien 28, segons dades oficials de la Conselleria. Val a dir que Biar és el municipi que mostra una situació més preocupant dels cinc pobles de la Vall.

Biar 

La Canyada

També a La Canyada s'ha de sumar un nou cas de Covid 19 doagnosticat en els últims 14 dies. La incidència acumulada a Biar se situa en 82 casos per cada 100.000 habitants, mentre que a la localitat s'han diagnosticat des de l'inici de la crisi sanitària un total de 70 persones de coronavirus. Pel que fa als casos actius al municipi ara per ara en seria un, segons dades oficials de la Conselleria.
 
El Camp de Mirra

Pel que fa a la resta de localitats de la Vall de Biar, segons les dades de Conselleria se situen sense incidència de Covid 19 en els últims 14 dies, en este cas sols seria el Camp de Mirra. Tot i això no podem baixar la guàrdia i seguir amb les mesures preventives.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 221 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).