"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", de juny

| La Vall Digital | Herberet i vi arropat o barrelles i gram

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Barrelles i gramko

L'actitud de la immensa majoria del veïnat als nostres pobles per seguir les mesures sanitàries i així no continuar amb l'expansió del a Covid 19 és exemplar, com en molts altres llocs, tot i això continuen hi havent actituds irresponsables que fan que pugen els casos.

Barrelles i gramko

Tot i que semble mentida les actituds masclistes encara estan molt presents a la nostra societat. La resposta positiva la trobem en l'IES Biar, que va organitzar una sèrie d'entrevistes a cinc esportistes que conten les seues experiències des d'un punt de vista feminista.

Herberet i vi arropatok

Premiar el gran treball del CFS Canyada en categoria infantil que va quedar subcampió de la Copa Federació de futbol sala, en caure a Altea davant el CFS Benissa. Felicitar també a l'equip canyut en categoria cadet que va arribar a les semifinals de l'anomenada competició de futbol sala. Seguint amb els esports herberet i vi arropat a l'equip CFU Beneixama en categoria juvenil que han aconseguit quedar campions de lliga en 2ª Regional i s'han guanyat el dret a l'ascens de categoria, enhorabona!

ok Herberet i vi arropat

A l'Ajuntament de Banyeres de Mariola per impulsar un any més els Pressupostos Participatius on a nivell local el veïnat pot decidir sobre una part de la partida dedicada a inversions del Pressupost Municipal, acostar el funcionament i les decisions de les institucions al poble és un símptoma de salut democràtica i participació ciutadana.

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

L'article té 279 lectures

(Aquests continguts es publiquen gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè la Vall Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de la Vall Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).