Dimarts, 07 Setembre 2021 13:40

"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", d'agost

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Vot)

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

Barrelles i gramko

La vacunació contra la Covid 19 avança gràcies al treball del personal sanitari, les administracions i els progressos de la ciència. Tot i això encara hi ha persones que refusen la vacunació, quan es tracta d'un bé individual i col·lectiu.

Barrelles i gramko

Biar s'ha adherit recentment a l'aplicació Control Foc, per tal de previndre els incendis forestals. Tot i això encara hi ha individus que han deixat la seua empremta amb incendis tan devastadors com el de la Serra de la Solana (juliol de 2019), en terme municipal de Beneixama, amb uns efectes que seran visibles molts anys.

Herberet i vi arropatok

A l'Associació Cultural del Tractat d'Amisrà, per portar avant un any més la representació del Tractat d'Almisrà al Camp de Mirra, acte que cada 25 d'agost ens retroba amb la nostra història.

ok Herberet i vi arropat

Felicitar al Grup de Cors i Danses de Biar pel seu 50 aniversari, un recorregut històric que poques entitats locals poden dir que hagen realitzat.

Herberet i vi arropatok

A l'Ajuntament de Banyeres de Mariola, per portar avant un any més un procés de participació ciutadana per tal que el veïnat haja pogut decidir sobre una part reservada per a inversions dels Pressupostos municipals.

 

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Vist 66 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.