Dilluns, 18 Octubre 2021 19:24

La Mancomunitat de Serveis Socials de l'Alt Vinalopó reivindica un centre de dia per a majors

Escrit per Ajuntament de Biar
Valorar aquest article
(0 Vots)

Els ajuntaments de Biar i Salines s'han integrat en l'entitat que comença a establir les bases del treball conjunt dels cinc ajuntaments

NP. 18/10/2021. La Mancomunitat de Serveis Socials de l'Alt Vinalopó reivindica la instal·lació d'un centre de dia que done cobertura a les poblacions que la formen. Aquesta és una de les primeres reclamacions de l'entitat, en la qual s'han integrat Salines i Biar.

La mancomunitat, que prèviament estava conformada amb Beneixama, La Canyada i El Camp de Mirra, s'ha obert per a donar cabuda a Biar i Salines. L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, assenyala que “la llei ens obliga a mantindre l'àrea de Serveis Socials mancomunats i per això, ens hem integrat en l'entitat que ja estava formada”.

La primera de les reunions es va celebrar dijous passat i es van establir les bases de la unió. En aquest sentit, l'alcalde del Camp de Mirra i president de la mancomunitat, Juan José Espadas, indica que “Beneixama, La Canyada i el Camp de Mirra portem anys treballant units i això facilitarà la labor, però en unir-se Biar i Salinas necessitem un període d'adaptació i en això estem, perquè l'1 de gener, quan la integració siga definitiva, tot estiga a punt”. Així mateix, la primera autoritat de Salines, Isidro Monzó, reforça que “volem que la transició no signifique cap perjudici per als usuaris de cadascun dels municipis i que la unió comporte una manera més eficaç i eficient a l'hora de donar solució als veïns que més ho necessiten”.

Centre de Dia

La reivindicació d'un centre de dia és una cosa que des de les quatre poblacions més pròximes -Biar, Beneixama, La Canyada i El Camp de Mirra- veuen molt necessària. Per a això, han creat una comissió que negociarà amb les administracions provincials i autonòmiques.

L'objectiu és aconseguir ajudes i iniciar la tramitació necessària. Sobre això, l'alcalde de La Canyada, Juan Molina apunta que “estem treballant en com i de quina manera ho podem aconseguir”.

D'altra banda, l'alcalde de Beneixama,Vicente Ibáñez, explica que “el centre de dia per a majors pot donar un respir a les famílies sense haver de deixar als seus pares o avis en geriàtrics o asils”. “És una manera de cuidar als nostres en un entorn pròxim”, apunta Ibañez.

Des dels cinc municipis de la mancomunitat s'indica que es mantindran totes les infraestructures per als majors, amb les quals compten cadascun d'ells.

Vist 81 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.