Dimarts, 11 Gener 2022 17:30

"Herberet i vi arropat o barrelles i gram", de desembre

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)

Des de La Vall Digital posem en marxa una nova secció mensual, repartint "herberet i vi arropat" per premiar aquelles entitats, persones, associacions, grups, etc... que trobem que mereixen d'este xicotet reconeixement, mentre que les "barrelles i gram" són tot el contrari, tot recollint les opinions de les nostres lectores i lectors.

Participa ací proposant "herberet i vi arropat" o "barrelles i rem"

 

Barrelles i remko_.jpg

No es pot negar que les festes nadalenques ens agrada veure als nostres familiars, tot i això les festes de l'any passat ja ens van deixar clar que això no és possible mentre el virus de la Covid 19 habite entre nosaltres. Els nostres pobles han registrat i continuen registrant crescudes molt importants respecte a la seua incidència..

 

Herberet i vi arropatok

Felicitar a la Societat Musical Santa Cecília del Camp de Mirra pel seu 75é aniversari, així com el treball de la seua Junta Directiva amb la seua presidenta, Rosa Mari Sanz Vila al capdavant. Treball que va quedar patent en l'entrevista realitzada el mes passat.

 

Herberet i vi arropatok

A la campuda Àngels Castelló Martínez guanyadora del segon guardó del Premi Llegir 2021 de la Fundació Bromera.

 

Herberet i vi arropatok

Al beneixamut Sergi Ortín Molina, qui competeix en els Premis Talent Jove per rehabilitar el tallers dels Canets, antiga fàbrica de carros de Beneixama. Premiar també la seua preocupació per la rehabilitació del patrimoni dels nostres pobles.

 

Herberet i vi arropatok

El mes passat publicàvem l'entrevista a les beneixamudes Neus Navarro Bellod i Fàtima Bellod Payà i la biaruda María Lázaro Molina, en representació de "Societeam", comissió dins l'IES Biar per treballar des de l'àrea feminista, en bé de la igualtat, ecologista o contra el canvi climàtic.

 

Per què estos elements?

S'utilitza l'herberet (herbero, licor d'herbes) i el vi arropat, com a "premi" posat que són dues begudes alcohòliques que s'han el·laborat tradicionalment als municipis de la Vall de Biar, en el cas de l'herbero més concretament a Banyeres de Mariola i Beneixama. Pel que fa a les barrelles i el gram, són males herbes que en el cas del gram, especialment, creixia al voltant de les soques i feia que el llaurador haguera de treballar especialment per retirar-lo, ja que dificultava el creixement de l'arbre. Com és sabut els municipis de la Vall de Biar han viscut primordialment de l'agricultura, en el passat.

Vist 46 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.