Divendres, 14 Gener 2022 12:47

Continuen pujant els casos de Covid 19 a La Vall tot i ralentitzar el seu creixement

Escrit per
Valorar aquest article
(0 Vots)
Continuen pujant els casos de Covid 19 a La Vall tot i ralentitzar el seu creixement Pixabay

A continuació s'ofereixen les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a data 12 de gener pel que fa a la situació sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 als municipis de la Vall de Biar:

Banyeres de Mariola

Branyeres continua pujant en contagis, suma 193 contagis més en esta nova actualització -una pujada espectacular després de les festes de Nadal, cap d'any i Reis-, que deixa el municipi amb 566 diagnòstics per prova PCR positiva en els últims 14 dies -76 més que l'última actualització-. La incidència a Banyeres puja als 7.983 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de possibilitat de contagi-, mentre que des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 1.870 casos de Covid 19 a Banyeres de Mariola. La bona notícia és que a hores d'ara s'haurien donat per tant 117 noves altes mèdiques en esta nova actualització.

010 

Beneixama

La localitat suma 24 nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. A hores d'ara són un total de 55 els actius -qinze més que l'actualització de divendres-, és per això que s'haurien donat nou noves altes mèdiques, i la incidència a la localitat pujaria als 3.254 casos per cada 100.000 habitants -pujant en prop de 1.000 casos per cada 100.000 habitants respecte a l'última actualització i situant-se en risc extrem de possibilitat de contagi-. D'altra banda s'haurien detectat 203 casos al municipi des de l'inici de la crisi sanitària, fa un any i mig.

011 

Biar

Pel que fa a Biar suma 17 nous casos detectats per prova PCR en els últims 14 dies. Continuen sumant contagis al municipi després de Nadal, Any nou i Reis, a hores d'ara serien un total de 312 els actius, és per això que no s'haurien donat noves altes mèdiques, pel que fa a la incidència a la localitat puja als 8.536 casos per cada 100.000 habitants -una pujada de vora 500 casos de Covid 19 per cada 100.000 habitants-. Podeu ampliar la informació de les dades de Biar a través de Biar Digital.

Biar 

El Camp de Mirra

El Camp després de mesos sense detectar cap nou cas de Covid 19 mantenia un cas, el tercer a la localitat des de l'inici de la crisi sanitària segons dades de Conselleria. Tot i això la localitat torna a ser municipi "free Covid", tot i que en la web de la Conselleria de Sanitat torna a registrar només dos casos des de l'inici de la pandèmia en lloc de tres. 

La Canyada

Pel que fa a La Canyada s'han detectat 25 nous casos de Covid 19 per prova PCR positiva en els últims 14 dies al municipi, on se situaria la seua incidència en 5.215 casos per cada 100.000 habitants -risc extrem de contagi i una pujada de 500 casos per cada 100.000 habitants-, mentre que al municipi s'haurien detectat un total de 180 casos des de l'inici de la crisi sanitària. A hores d'ara serien 63 els casos actius detectats per prova PCR positiva en els últims 14 dies, és per això que s'haurien donat 19 noves altes mèdiques.

012  

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als habitants censats de cada població, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

Vist 41 vegades
Inicieu sessió per enviar comentaris

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtindre dades i estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtindre més informació ací.